понедельник, 12 декабря 2011 г.

Тут розмовляють українською

Поспішаючи сьогодні вранці на виголошення вироку "тризубівцям", зайшов поснідати в "Пузату хату" на ринку Анголенко (пр. Леніна, 42). Незважаючи на мою російську мову, персонал, переважно, спілкувався зі мною добре поставленою українською мовою. Що мене, як російськомовного мешканця, переважно, російськомовного міста Запоріжжя не могло не здивувати. Здивувати приємно. Оскільки це, як на мене, свідчить не лише про цілісність бізнес-концепції (продаємо українські страви, тому розмовляємо українською), а й про наявність певних принципів у власників цієї мережі. Тобто через прагнення залучити гроші російськомовного споживача (мене, наприклад), вони не відступають від власної концепції бізнесу. Це викликає повагу.

Щодо їжі: картопля в мундирах (порізана на ломтики у олії зі смаком часнику), тістечко в кунжуті, котлета (схожа на київську), порція салату "Олів'є", чай "Сила природи" (з медом, м'ятою, імбирем) - 42 гривні. Дуже смачно, дуже ситно. Справді, смачно, справді, ситно. Чай справді "сильний" - раджу.

Повертаючись до мовно-гастрономічного питання. Згадав "Макдональдс": не знаю я зараз, а раніш в них була така практика: персонал вітається українською - "Добрий день!", якщо отримує відповідь українською - продовжує українською, ні - переходить на російську.

Комментариев нет:

Отправить комментарий